Techniek

Uit de Kunst door techniek en beheersing


Atelier-schilderswedstrijd

Dat de prestaties van William met het jaar toenemen, werd op feestelijke wijze in 2001 bevestigd met het behalen van een tweede prijs op de nationale Atelier Winsor & Newton Schilderwedstrijd. Het thema was ‘Stads-of dorpsleven’. Dit schilderij, getiteld Uitzicht op Terheijden, is een zomers landschap, rijkelijk gevuld met koren, in aquarel uitgevoerd.

In 2002 is William weer in de prijzen gevallen en ontving de aanmoedigingsprijs van de Atelier-schilderswedstrijd 2002. Het thema van dat jaar was 'Feest'. Willam: “Mijn interpretatie van 'feest' heeft als onderwerp de bevrijding van 1945. Een voorstelling van een aantal blije kinderen, gezeten op een jeep, compleet met de bevrijder en zwaaiende vlaggetjes van oranje. Dit als dankbaar gebaar aan onze bevrijders en veteranen”.

Kunst en cultuur

Voor de carnavalliefhebber is er ook iets te vieren. Een ingekleurde pentekening, die gemaakt is vanwege het 66-jarige jubileum van de BCV van Ut Kielegat (Breda). Titel van dit schilderij: Lama-Waaie (laat maar waaien) is uitgereikt aan een oud-prins Carnaval van de Haagse Beemden.

Kunst in de maak

Heerlijk vindt William het om plaatselijke impressies te geven van o.a. onze mooie Haagse Beemden. Doel is om de wijkbewoners iets te laten zien wat herkenbaar is en ook uit de buurt komt. De erkenning en dankbaarheid die daarvoor terugkomt uit de wijk is hartverwarmend! Dat is voor William nou de juiste mix, de inspiratie die nodig is om er steeds weer iets moois en persoonlijks van te maken.


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en we houden u (max. eens per maand) op de hoogte van het laatste nieuws.

Dank voor uw inschrijving op mijn nieuwsbrief.